Over mij

profile-pic1Vanaf 1998 ben ik werkzaam in de hulpverlening. Mijn loopbaan begon ik in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Daarna heb ik gewerkt in de jeugdhulpverlening, het onderwijs en de laatste jaren in de psychiatrie. Ik heb mijn HBO-SPH diploma behaald aan de School of Social Work. Daarnaast heb ik diverse certificaten behaald op het gebied van (gezins)begeleiding en coaching. In 2015 ontving ik het certificaat voor verlies- en rouwbegeleider. Deze opleiding heb ik gedaan bij Buro Nazorg.

Toen ik in 2013 gediagnosticeerd werd met een chronische bindweefselaandoening moest ik het roer omgooien. Het leven zoals ik het tot dan toe kende bestond ineens niet meer en het leven zoals het zich aan mij voordeed kende ik nog niet.

Ik had tijd nodig om dit te herkennen.
Ik had revalidatie, gesprekken en begrip van mijn omgeving nodig om het te kunnen erkennen. En vervolgens had ik nog meer tijd, gesprekken en begrip nodig om “ het nieuwe normaal” te kunnen verkennen.

Mijn manier van omgaan met verlies en verdriet is om er betekenis aan te geven. Ik hou er van om iets moois te maken van een lelijke situatie. Mijn zoektocht naar “het nieuwe normaal” vond ik zo interessant, dat ik daar wat mee wilde. Iets waarbij ik anderen kon helpen in een vergelijkbaar proces. Dus ontstond ROUWKOST: vanuit het verlangen om jou te vergezellen in je zoektocht naar jouw unieke “nieuwe normaal”.